Blast from the past

Enligt tradition har Pripps alltid en särskild plats på Chalmers och i våra hjärtan, men som vi alla vet har Corona haft stort inflytande på sistone. Detta syntes inte minst i Tofsens “På Campus i veckan “, en återkommande artikel som inte krävde många tangenttryckningar förra året.

I brist på annat har vi i Tofsen dykt ner i vårt arkiv av tidningar från när Tofsen grundades 1944 (ett arkiv som vi i Tofsen har som ambition att digitalisera). När vi bläddrade vaksamt i de sköra sidorna från 1971 kunde det bland annat i insändare läsas om hur en Emil störde sig på att han inte kunde basta på torsdagsmorgonen längre eftersom den tiden var enbart för Emila. I årets första nummer återfanns både preliminära datum över FestUs arrangemang ett år framöver och en kort beskrivning av de sittande. En intressant läsning, men inget något som stack ut utöver det vanliga. Enligt tradition skulle de arrangera Valborgsfesten och bland annat hålla en Elvisfest “i gammal god stil”. 

Årets andra nummer innehöll sedan ett brev från dåvarande Sexmästare i FestU skrivet till Elvis Presley angående Elvisfesten. 

Vi i Tofsens redaktion visste direkt att vi funnit ett scoop när vi i årets tredje nummer såg en sida med meningarna  “Han kom !”  och  “Thanks Elvis !” tillsammans med en drös bilder utav honom på scen. Tyvärr stod det inget mer utav händelsen. Källkritisk som en tidning bör vara undersöktes händelsen. Vi kunde inte finna något på nätet om att han uppträtt på Chalmers eller att han ens var i Sverige under 1971, vilket talar emot att detta skall ha hänt. Samtidigt gav ett flertal omvända bildsökningar inga resultat, bilderna från 1971 tycks inte finnas någonstans på nätet (förens nu), vilket talar för att det skall ha hänt. 

Vi i Tofsen hoppas att alla kommitteer har denna ambitionen när Campus öppnar igen. Att vi studenter kommer att arrangera så episka sammankomster och event så att våra Nya Nya Tofsen om 50 år kommer att öppna arkivet, hitta artiklarna och undra om det här verkligen kan ha hänt.