Nyårslöften 2021

Nytt år, ny termin och nya inlägg av Tofsen. Kul att du har hittat hit även i år. Vi kommer att bjuda på allt mellan himmel och jord, och kan du inte vänta på nästa artikel kan du kolla om på vår julkalender under tiden. Vi lovar, den blir bara bättre och bättre ju mer du kollar! Hur många prippsburkar hittade du? Inga? Titta igen och håll ögonen öppna!

Med ett nytt år är det också många som tar tillfället i akt och deklarerar löften av olika slag. Vare sig det är nyårslöften eller om man bara försöker skapa förändringar i vardagen i och med att en ny läsperiod drar igång. Vi är här för att hjälpa alla er löftestagare med tips på hur några av de vanligaste målen kan förverkligas.

Löftena som vi kommer tipsa om kretsar kring träning, budgetering och hur man behåller fokus på plugget. 

Oavsett mål, har du ett nyårslöfte som innefattar träning, så vet du att det kan vara extra svårt att hitta motivationen särskilt i dessa tider. Gymmen har begränsade platser, korpenlaget har ställt in träningarna och det SLASKAR ner utanför fönstret. Med tre tips från oss i redaktionen hoppas vi att du ska hitta motivationen att röra på dig lite grann i alla fall: 🙂

  • Målet – gå X-antal steg per dag. Känner du att vardagsmotionen som innebar att gå till spårvagnen eller mellan föreläsningssalar har försvunnit? Sätt upp ett mål att gå 3000 steg per dag. Det låter kanske inte mycket, men en promenad är ett bra sätt att börja röra på sig!
  • Hitta en träningsvideo inom önskad träningsform på youtube och träna säkert samt hur kort eller lång tid du vill hemma. Vet du inte vart du ska börja, då tipsar vi om Chloe Tings videoklipp med tillhörande gratis träningsschema, perfekt!
  • Vill du ha en tuff utmaning så är den nybyggda trappan vid Mossens fotbollsplaner en perfekt motståndare. Ta dig upp för evighetstrappan så många gånger som du orkar och på varierande sätt. Spring, hoppa grodhopp, you name it! Vi lovar att trappan kommer bli din vän när läsperioden är slut om du ger den uppmärksamhet nån gång i veckan (när det inte regnar slask då, usch).

Nästa mål, att spara på kostnaderna. Vill du ha mer pengar över i slutet av varje månad och tycker att CSN inte räcker till? Vi har två tips på hur du enkelt sparar pengar:

  • Gör matlådor istället för hämtmat eller restaurang till lunch. En lyxig men billig maträtt är lasagne, med röda linser eller köttfärs. Gör den i en långpanna eller i enskilda matlådor. Går relativt snabbt och är perfekt att ha i frysen.
  • Investera i ett snyggt mysplagg. Då slipper du spendera pengar på massvis med kläder som ändå ingen ser pga distansundervisning. Med ett nice “hemmaplagg” ser du vårdad ut när föreläsaren tvingar dig sätta på kameran. 

Sista målet är kanske det de flesta av oss behöver, motivation att plugga självständigt hemifrån på alla mattetal föreläsaren ger oss. Men även att vara allert under zoomföreläsningen, och då menar jag hela zoomföreläsningen. Tipsen för detta är:

  • Ta dig upp ur sängen, på med kläder, men något bekvämt såklart, och sätt dig med anteckningsblock och föreläsningen vid ett bord. Lägg bort mobilen och logga ut från sociala medier på datorn med. Res dig upp och ha stående föreläsning om du känner dig sömnig.
  • När du ska plugga själv, skriv till en kompis och bestäm er för att plugga samtidigt och ta pauser samtidigt. Det kommer motivera dig till att hålla fokus om du vet att någon annan är i samma situation, samtidigt som du har någon att bolla idéer med när du sitter fast med en uppgift.
  • Se till att äta ordentlig frukost och lunch så att du inte går ifrån plugget för att småäta hela tiden. Det gjorde du tillräckligt i mellanstadiet med ostriskakor och oboy, har jag fel??

Hjälpte tipsen? 

Även om erat nyårslöfte inte riktigt matchar de vi gav tips för kan ni ta lärdom från oss genom att sätta upp en tydlig plan för hur DU ska nå DITT mål, för vi i redaktionen vill se er lyckas.