Tentapluggtips 101

Med bara några dagar kvar till terminens sista tentor kommer här några tips på hur du maxar din tentaperiod på bästa sätt!

  • Börja plugga minst en vecka innan, eller fem dagar, eller tre, eller iallafall dagen innan för att komma någorlunda förberedd till tentan. Ju fler dagar innan du börjar, desto fler pauser i plugget kan du ta!
  • Något av det värsta som finns för oss kaffedrickare är att få slut på kaffe när man behöver det som mest, det vill säga under tentaveckan. Se därför till att köpa rikligt med gott kaffe innan tentaplugget börjar, så har du en sak mindre att oroa dig över!
  • Matlådor är bra att förbereda innan din pluggperiod! Då vet du att du hela tiden har mat för att fylla på med energi. Samtidigt kan du då faktiskt ta en paus när du går på lunch i och med att du inte behöver ställa dig och laga mat direkt.
  • Ett bra sätt för att få en tydlig överblick på vad som är nödvändigt att kunna till tentan är att skriva en sammanfattning av kursen. Skriver du ned denna själv (och inte snor från tidigare kursdeltagare) kommer du med största sannolikhet också få en större förståelse för innehållet i kursen. Och det är ju därför vi alla är här, eller hur?
  • Stäng av mobilen och andra mackapärer som kan distrahera dig och sätt dig på en plats där du inte blir störd stup i kvarten. Det är bättre att ta tydliga raster än att hela tiden bli distraherad av tenta-memes och att mormor ringer angående hennes släktforskning.