Gillar du att fika? Det måste man i Göteborg

Tofsen har sammanställt en lista på Chalmers caféer som kan hjälpa dig i din vardag när du blir fikasugen.

Café Vera (fika)

Öppettider: Stängt tillsvidare 

Campus Johannebergs nordligaste fika kan du köpa i Vasa, hemvist för I-studenten. Utbudet är smalt men kvaliteten är hög. Här säljs kaffe och fikabröd. 

Under rådande omständigheter så är dock fiket stängt tills vidare. Very sad times indeed.

Café Canyon (fika+lunch)

Öppettider: 09.00-14.00

Café Canyon ligger i det andra fysikhuset ner mot Kapellplatsen. Ingången ligger Nära focus, väl inne är det 1 trappa upp. Här finns det mackor och bakelser, till lunch har dom en daglig lunchmeny med en salladsbar till.  

Bra Nyfiket (fika+lunch)

Öppettider: Stängt tillsvidare

På fjärde våningen i fysikhuset hittar vi Bra nyfiket. Här säljs inte bara bakelser och mackor men även express under lunchen. Om du funderar på att köpa express här rekommenderar vi att vara här snabbt under lunchen då dom bara får ett visst antal varje dag. 

Café Hedvalls (fika+lunch)

Öppettider : mån-tor 08.45-15.15 fre 08.45-15.00

På våning 4 i kemihuset, som också är entréplan i huset hittar vi café Hedvalls. Här finns det ett stort utbud av mackor, bakelser och godis. Till lunch säljs både pastasallader och lunchlådor där innehållet förändras från dag till dag.

Bibliotekscaféet (fika+lunch)

Öppettider: stängt tillsvidare

Biblotekscaféet ligger mot parkerings sidan av huset. Här finns det en blandning av bakelser och mackor att välja på. Till lunch serverar dom även expresslunch, men va där snabbt eftersom antalet är begränsat. 

Café Bulten (fika)

Öppetider: mån-tors 07.45- 17.00 fre 07.45-16.15

Café Bulten ligger i maskinhuset mot hörsalsvägen. Café Bulten bjuder på en avslappnande miljö med ett bra utbud på fikabröd mackor och annat gott.

J.A. Pripps (fika+lunch+pub)

Öppettider: mån-fre 11.00-22.00 lör 15.00-22.00

J.A. Pripps hittar man i Chalmers kårhus på entré plan. Här finns det ett bra utbud med bakelser och kakor för den som är sugen på fika. Om man är mer sugen på mat finns det alltid hamburgare pasta eller sallad att välja mellan. 

S.M.A.K. (fika+lunch)

Öppettider: stängt tillsvidare

På första våningen i SB-huset hittar vi Café S.M.A.K. Detta är ett vegetariskt café utbudet består bland annat av mackor kakor och sallader. Det finns också möjlighet att köpa lunchrätter hos Café S.M.A.K. 

14 m2at eller Linsen (fika+lunch)

Öppettider: mån-tors 08.30-16.00 fre 08.30-15.00

Linsen hittar man i mitten av EDIT huset på våning 3. Här serveras det fikabröd mackor och annat gott. Till lunch har dom varje dag en meny med fyra rätter att välja mellan, där det alltid finns ett vegetariskt alternativ.

Alla ställen som är stängda just nu kan öppna igen när som helst.