Ett höjt finger mot de bakåtsträvande

“Once a new technology rolls over you, if you’re not part of the steamroller, you’re part of the road.”

Stewart Brand, Författare

När vi i Nya Tofsen äntligen fick lägga våra nytvättade händer på det senaste numret av Elektra’s tidskrift var vi exalterade! Sedan lång tid tillbaka har relationen tidningarna emellan varit helt fantastisk, men när vi började läsa deras senaste utgåva var någonting annorlunda. Vi blev totalt förbryllade. Denna vanligtvis helt OK underhållande tidning med texter av “hyfsad kvalité” har blivit som förbytt, och nu sysslar man med utfall och pajkastning mot likartade föreningar.

På ett av uppslagen kan man läsa Elektra’s syn på vår verksamhet och deras tankar när det kommer till att vi nu endast finns digitalt. Vi kan inte annat än att skratta. Med en otroligt konservativ artikel där synen på digitaliseringen kan sammanfattas som att “internet är bara en fluga”, har Elektra lyckas framstå som mossigare än min matlåda längst in i kylen. Mycket imponerande tycker vi! Vi kan inte annat än att hålla med Stewart Brand, och med hänvisning till citatet ovan: Elektra, ni är en grusväg!

Vi har kunnat publicera denna artikel sju dagar efter att Elektra hade release för sitt senaste släpp, ytterligare en vinst för digitaliseringen. En stor förståelse finns för att det kan sin tid för Elektra att svara, men då de enligt deras hemsida släpper utgåvor fem gånger om året antar vi att vi hörs igen i jan/feb.

MEN, då vi värdesätter vår relation till Elektra så fantastiskt högt har vi valt att ge dem en liten present som vi tror är i deras smak. Vi hoppas i och med detta att de kommer att inse hur världen fungerar 2021 då deras nästan nummer publiceras!

Nya Tofsen och Chalmers,

-For a sustainable future