Cortégen 2021

Som vi har längtat! Det är närmare 2 års sedan det hände senast, men nu är det dags igen, Cortégen. Men hur funkar det? Sist vi kollade så existerar det fortfarande en pandemi. Jo, det stämmer, men det har sittande CCC givetvis tänkt på och de har även tagit sig tiden att förklara detta för oss. Så här går en coronasäker Cortége till. 

Som vanligt så finns det en drös nummer som ska framföras på lastbilar. Men under rådande tider, så har man skalat ner allt, till en mer hanterlig skala. Så varje ekipage är cirka 1 meter lång och kan vara utrustade med arduinos och motorer/servos för att skapa ett mer levande ekipage. Även lösnumrerna finns kvar, där CCC har varit generösa att lösa motorn och bakaxeln, men resten får man klura ut själv för att få ett körbart nummer.

I år liksom tidigare år finns en byggplats, där man kan hämta material, svetsa och sy, men annars sker mestadels av byggandet på hemmaplan. Andra vanliga inslag på byggplatsen är tävlingar och mat, vilket även sker i år. Burgarflippen serveras som take-away, där man lägger sin beställning på http://burgarflippen.herokuapp.com. På byggplatsen kan man även njuta av årets bygglåt “Åh, vilken morgon” av Lill Lindfors, men eftersom bygget sker på hemmaplan, så har CCC givetvis tänkt på detta och erbjuder en live-strem på https://www.mixcloud.com/live/ChalmersCortegeCommitte/ så man kan njuta av de ljuvliga tonerna dygnet runt. 

Men hur är det med andra vanligt förekommande grejer som brukar ske i byggveckan och runt Cortégen? Jo, det finns program och släpps i huvudsakligen online på cortegeprogrammet.se. I övrigt finns all merch man är van vid vid en Cortège och kanske lite mer. Byggrockarna existerar också och VC och VVC har i år blåa och lila rockar. Men hur blev det med Chalmers största sittning VSGOFPABCG? Jo det är en av sakerna som fick strykas i år, tyvärr, likaså öltält och gasquer.

Men nu är ju frågan, hur går själva Cortégen till? När och vart kan man se den? Jo, Cortègen är i år delad i två segment. Det ena är en livestream där man kan se lösnumrerna. Här kommer man få sig en snabb förklaring samt se dom försöka ta sig igenom en “tidsbaserad tävling” som CCC inte vill avslöja för mycket om än. SPÄNNANDE! 

Ekipagen kommer vara en utställning likt förra året i Göteborgs skyltfönster. Det kommer i år såklart vara betydligt fler ekipage utställda. Om man vill veta mer om detta rekommenderas det att följa CCC instagram eller facebook där det kommer komma upp en karta med ekipagen.  

Men vad kan man förvänta sig att se för ekipage? Som vanligt kommer det vara ett mycker varierat utbud av ekipage. Det handlar om allt från Kim jong-un som zombie till hyllningar av serietecknare. Det kommer även finnas en jury, men i år har CCC fokuserat på Chalmerister istället för välkända profiler, för att undvika att folk ska resa till Göteborg för att göra bedömningarna.

Det finns stora förändringar i år jämfört med andra år, men vill ni veta det, så får ni haffa en CCC och fråga, eller så får ni samma svar som oss “Det gör det men det är nog för många för att nämna haha.“.

Slutligen vill CCC säga “Det är riktigt kul med alla kreativa ideér byggarna har, känns verkligen som att folk kommer på nya saker med detta koncept!”, och vi i Tofsen väntar med spänning vad Cortégen i år har att visa upp.

Å just det! Vill ni ha den perfekta uppladdningen till Cortégen, så rekommenderar CCC att ni på fredag den 30/4 tar en schysst middag med era vänner, titta på streamen som börjar kl. 17.00 och sen tar en promenad och kollar in alla ekipagen.