Campus Blir Veganskt!

Under det senaste året har en rad sektioner fattat beslut om att bli helt eller delvis vegetariska. Tofsen har via högt uppsatta källor inom kåren erfarit att detsamma även är på gång på central nivå.  

Från och med årsskiftet 2022/2023 kommer all mat som serveras i kårens restauranger att vara helt vegansk. “Det är ett naturligt steg i kårens hållbarhetsarbete” säger Tofsens källa. Detta kommer också innebära förändringar för STORE, där produkter som idag innehåller animaliska ämnen sakta kommer att fasas ut under hösten för att ge plats till ett helt veganskt sortiment även där.  

Ett undantag kommer dock göras för cateringverksamheten, där kunder om de önskar fortfarande kommer erbjudas alternativ innehållande kött, även om fokuset även där primärt kommer att förflyttas till det växtbaserade. “Våra kockar har redan idag god kunskap om det veganska köket och vi kommer fortsatt leverera välsmakande mat till ett bra pris” säger en källa med god inblick i både catering- och restaurangverksamheten till Tofsen. 

Det är minst sagt en stor förändring som är på gång men enligt våra källor i kårledningen finns det ett brett stöd bland studenterna och som vi alla vet är ju det veganska alltid det godaste ändå. Vad tycker du? Är detta ett naturligt steg i rätt riktning eller kommer du att sörja köttbullarna i Expressen? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.